Ferrari 458 Challenge deja are 3 clienti romani

Desi pare extravagant, trei romani si-au cumparat deja cel mai nou model Ferrari destinat curselor auto. Vorbim de Ferrari 458 Challenge, o masina dedicata exclusiv circuitelor auto.
Lucrurile sunt simple, un motor V8 de 4, 5 litri, 570 de cai putere si o viteza maxima peste 300 de km pe ora. Bolidul nu va putea fi insa admirat niciodata pe strazile de la noi. Cei trei romani pasionati de curse si care au cumparat deja noul Ferrari vor putea testa limitele masinii doar pe circuite, si asta in afara tarii.


"Este destinat exclusiv uzului pe circuit, atat in cadrul competitiei cat si in cadrul privat. in Europa sunt destul de multe circuite omologate FIA. La noi nu avem inca un astfel de circuit, dar exista cateva in Ungaria, Grecia si Bulgaria", a declarat directorul de vanzari Octavian Ursu.

Cine este dispus sa dea peste 200.000 de euro pe o masina ce va putea fi condusa doar pe circuitele auto si asta in afara tarii?

"Avem de-a face cu oameni instariti care sa isi poata permite sa plateasca 210.000 de euro, plus TVA. Ca si profil de varsta si preocupari, undeva intre 35 si 45 de ani si impatimiti ai spoturilor cu motor, ai curselor", a explicat Octavian Ursu.

Anul trecut, cand piata auto a cunoscut cel mai puternic declin, romanii au cumparat 28 de modele Ferrari, iar pentru anul acesta comenzile vor creste cu cel putin 30%.