Vezi primele poze cu Ford B-Max (produs la Craiova)

Desi Ford nu a confirmat pana acum denumirea B-Max pentru automobilul pe care il va produce la Craiova, fotografiile spion confirma denumirea speculata pana acum in presa.

Maine, 1 martie, seful diviziei diviziei europene FORD, Stephen T. Odell va prezenta modelul fabricat la Craiova - B-Max - intr-o conferintă de presă.

Ford B-Max a fost surprins in timp ce era pregatit pentru debutul mondial, la Salonul Auto de la Geneva.


Dupa cum se poate observa si in fotografia de mai sus, B-Max preia fidel designul lui Ford Grand C-Max si pare o copie de dimensiuni mai mici a acestuia. Ford B-Max dispune de patru usi, cele din spate fiind culisabile spre inapoi, si poate gazdui pana la cinci pasageri.

B-Max va fi construit pe platforma modelului Fiesta. Motorizările disponibile vor fi de 1.0 litri/90 CP si, posibil, de 1.6 litri/101 CP. De asemenea, diesel-urile 1.4 si 1.6 TDCI vor completa oferta, informează Timpul. Primul automobil B-MAX fabricat in Romania ar putea iesi de pe liniile de productie pană la sfarsitul anului. Directorul general al Ford Europa, Stephen Odell, vede in Uzina Ford de la Craiova una dintre cele mai eficiente investitii ale grupului, in special pentru că deschide noi oportunităti pentru piata europeană.

Pe langă "revolutionarul" B-Max, Ford vine la Geneva cu alte modele: conceptul Vertrek, inlocuitorul lui Kuga, Escape, Focus Electric, C-Max HEV, C-MAX Energie, Transit Connect Electric, Ranger Wildtrak pick-up, Mondeo ECOnetic, Metal Ka si Fiesta RS World Rally Car.