Poze + Video: Ford B-Max (produs la Craiova)

Daca ieri va prezentam o imagine in exclusivitate cu masina produsa de Ford la Craiova, B-Max, astazi va oferim poze noi si un video de prezentare.


Constructorul american Ford a prezentat in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, monovolumul de clasa mica B-Max, model care va fi produs exclusiv in Romania, la fabrica de la Craiova.

B-MAX va fi construit pe aceeasi platforma cu a modelului Fiesta, insa aspectul vehicului este asemanator cu C-Max.

Noul model va fi cu aproximativ 10 centimetri mai lung si mai inalt fata de Fiesta in cinci usi.


B-MAX nu va avea in echiparea caroseriei barele centrale care despart portierele la vehiculele obisnuite, iar usile din spate se vor deschide prin rabatare spre protbagajul masinii.

Prezent la Geneva la evenimentul de lansare a noului model fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu, apropiat al oficialilor Ford, a declarat pentru Mediafax ca B-Max va fi echipat cu variante de motorizare de un litru, propulsoare care vor fi fabricate tot in Romania.

Reprezentantii Ford au mentionat ca primele modele de test vor putea fi vazute pe sosele incepand din vara acestui an, urmand ca productia de serie sa aiba loc la inceputul anului viitor.


Fostul premier Calin Popescu Tariceanu, prezent si el la eveniment, a spus ca stia de mult timp cum va arata modelul B-Max si ca este sigur ca masina va reprezenta un varf de gama a marcii Ford.



B-Max, monovolumul de clasa mica a companiei Ford a trezit interes mare in randul celor care au venit la deschiderea salonului auto de la Geneva. Si asta pentru ca, potrivit specialistilor, deocamdata este una dintre cele mai importante masini in clasa ei.